SOW1 част от СТР Sofia West

Image
Image
Image

Местоположение: гр. София, бул. Ломско шос

Отдаваема площ: прибл. 41,000 кв.м.

Разгърната застроена площ: 42,000 кв.м.

SOW 1 – 41,000 кв.м

Достъпност и инфраструктура:
CTPark Sofia West, фаза I осигурява първокласна локация за производствени и логистични компании, търсещи удобна връзка с магистрала Струма за Гърция и Северна Македония и съответно с магистрала Европа за Сърбия и Западна Европа. От гледна точка на трудовия потенциал бъдещите работодатели в парка могат да се възползват от населените квартали в близост – Надежда, Обеля и Люлин, както и от транспортната достъпност на проекта – 5 мин. с кола до Метростанция Ломско шосе и по-малко от 20 мин. с кола до центъра на града.

Описание на проекта:
CTPark Sofia West (Етап 1) предлага повече от 70 000 кв.м, с 2 сгради в процес на изграждане, от които SOW1 с 41 000 кв.м. ще бъде в експлоатация от Q4 2023.
В SOW1 има 6 отделни единици от А до Е на ваше разположение с квадратура от 5814 кв.м до 7124 кв.м, включително склад, офиси, технически помещения и мецанини.
Подходите към всеки склад са изградени с подвижни рампи с ролетни врати. Съоръжението е напълно готово и ще получи разрешение за ползване през ноември 2023 г.

Технически параметри:
Устойчивост: Всички сгради са проектирани за минимално въздействие върху околната среда и ефективно използване на енергия, вода и други ресурси. Материалите и инсталациите са внимателно подбрани, за да се сведат до минимум разходите за поддръжка. Сградите са построени за постигане на минимален сертификат BREEAM, CTP е сертифициран по ISO 14001 за управление на строителство и имоти. Всички нови сгради са изградени в съответствие с насоките на ISO. Новите сгради се добавят към списъка за сертифициране по ISO по време на годишни одити.

Спринклери и пожарна безопасност: Всяко складово и производствено хале е оборудвано с таванна спринклерна система ESFR. Проектът за противопожарна защита, включително преносими пожарогасители и друго оборудване, е адаптиран и изпълнен в съответствие с приложимите стандарти.

Осветление: Енергийно ефективното осветление осигурява точния лукс на точното място. Вградените светодиоди в производствените и складови зони се настройват автоматично според интензитета на дневната светлина. Интензитетът на осветлението също варира в цялото складово пространство: коридорите между стелажите са осветени до 150 лукса, складовите зони 200 лукса и зоните на товарните докове 300 лукса. Производственото хале е осветено до 300 лукса.

Халета:
Халетата са изградени от сглобяеми стоманобетонни рамки с модулна колонна решетка и стандартна свободна височина от 12 метра, което позволява максимална мобилност. При необходимост се извършва подходяща подготовка за кранове и кранови пътища. Мецанинът над доковете може да се похвали с товароносимост от 500 килограма на квадратен метър.

Подове:
Стоманобетонните подови плочи са устойчиви на прах и петна. Стандартна товароносимост от пет тона на квадратен метър е идеална за всички складови стелажни системи и леки индустриални машини.

ОВК системи: Всички климатични камери са оборудвани с рекуперация на топлина с ефективност над 67%. Производствените халета се поддържат при 17°C, а складовете при 12°. Покривните модули осигуряват вентилация на залата, вентилаторите за дестратификация циркулират горещ въздух, а технологиите за свръх и под налягане вентилират съблекалните и баните. Топла вода и децентрализирани газови отоплителни тела поддържат коридорите топли.

Офиси:
Проектирани за оптимална функционалност, офис единиците имат максимална дълбочина от осем метра, с повдигнати подове и спускащи се тавани и свободна височина от 2,75 метра. Кабелните канали минават покрай всяка стая под первазите на прозореца за лесен достъп до електрически и мрежови контакти.
Отоплителните и климатичните инсталации са скрити над окачените тавани, а вентилационните тела могат да бъдат намерени в помещения без прозорци. Всеки кухненски бокс е оборудван с балатум, мивка, микровълнова печка, хладилник и съдомиялна машина.

Leave a Comment